Tilaa uutiskirje

Uutiskirje lähetetään sinulle joka arkipäivä

Kokoomus kasvussa, demarit laskussa Ruotsissa

 
-
Ruotsin päähallituspuolue kokoomus on tuoreen mielipidemittauksen mukaan kasvattanut kannatustaan. Suurin oppositiopuolue sosialidemokraatit on vastaavasti menettänyt tukeaan.

Tutkimuslaitos Skopin kyselyn (.pdf) mukaan kokoomuksen kannatus on nyt 30,2 prosenttia. Se on 0,7 prosenttiyksikköä enemmän kuin vastaavassa kyselyssä joulukuussa.

Muista hallituspuolueista kansanpuoluetta äänestäisi nyt 6,6 prosenttia ruotsalaisista, keskustapuoluetta 4,2 prosenttia ja kristillisdemokraatteja 2,5 prosenttia. Kansanpuolueen ja kristillisdemokraattien kannatus on huvennut 1,4 prosenttiyksiköllä ja keskustan 0,1:llä.

Kristillisdemokraatit jäisivät nykykannatuksellaan selvästi alle neljän prosentin äänikynnyksen ja putoaisivat kokonaan pois valtiopäiviltä.

Opposition kokonaiskannatus on suurempi kuin hallituspuolueiden, mutta hallitusta oppositiopuolueet eivät saisi kasaan, koska ruotsidemokraattien kanssa yksikään puolue ei suostu yhteistyöhön.

Sosialidemokraateille Skop mittaa nyt 32 prosentin kannatuksen, mikä on 0,9 prosenttiyksikköä vähemmän kuin joulukuussa. Entisistä kommunisteista koostuva vasemmistopuolue saisi äänistä puoli prosenttiyksikköä enemmän kuin joulukuussa eli 6,3 prosenttia.

Vihreiden (8,3%) ja ruotsidemokraattien (7,4%) kannatuksessa on 0,1 prosenttiyksikön kasvu.

Vain rekisteröityneet voivat kommmentoida artikkeleita