Tilaa uutiskirje

Uutiskirje lähetetään sinulle joka arkipäivä

Norjalaisen politiikan kielenkäyttöä: "Fuck Stavanger, Bergen, Trondheim..."

 
-
Norjalaisen Venstren puheenjohtaja Trine Skei Grande antoi perjantaina samalla mitalla takaisin liikenneministeri Marit Arnstadille kuin tämä oli sanonut pääsiäisenä.

"Når jeg ser utover åkeren, sola skinner og det er helt stille, ja da tenker jeg; fuck Oslo", Arnstad sanoi Twitter-viestissään. Pääosin suomennettuna siis: "Kun katson peltoja, aurinko paistaa ja on aivan hiljaista, mietin, fuck Oslo", ministeri twiittasi ja sai aikaan ison äläkän.

Hän puolusteli twiittaustaan sanomalla myöhemmin, että hän ensisijaisesti halusi ilmaista tyytyväisyytensä siitä, että saattoi juhlapyhänä olla kotiseudullaan Tröndelagissa eikä pääkaupungissa.

Arnstad sai palautetta perjantaina Venstren johtaja Trine Skei Grandelta, joka oli perehtynyt puoluekokouspuhettaan varten Arnstadin johdolla laadittuun tuoreeseen kansalliseen kuljetusohjelmaan. Sen sisältö on Granden mukaan yhtä kuin:

- Fuck Stavanger, Bergen, Trondheim, Kristiansand, Lillehammer, Halden ja Tromsø. Listaan voi lisätä monta muutakin paikkakuntaa, Grande sanoi Aftenpostenin mukaan mainiten myös, kuinka ohjelma hylkii eri paikkakuntia ja niiden liikenneyhteyksiä.


Vain rekisteröityneet voivat kommmentoida artikkeleita