Tilaa uutiskirje

Uutiskirje lähetetään sinulle joka arkipäivä

"Humppahömppä ei auta työhyvinvointiin"

 
-
Työterveyslaitoksen pääjohtaja Harri Vainio painottaa työhyvinvoinnin tärkeyttä innovaatioiden synnyttämiseksi.

- Jos ihminen ei voi työssään hyvin, työn tuottavuus ei kehity eikä nykyiselle yritystoiminnalle niin tärkeitä innovaatioita synny. Siksi työhyvinvoinnin pitäisi olla jokaiselle yritykselle yksi tärkeimpiä kehittämiskohteita, Vainio sanoi tiistaina Oulussa järjestetyssä Hyvinvointifoorumissa.

Vainion mukaan taloustieteilijät ovat laskeneet, että yksi työhyvinvointiin sijoitettu euro voi tuottaa parhaimmillaan jopa kuusi euroa tuottavuuden parantumisena.

- Näin hyvä tulos vaatii jo rautaista hyvinvointityön ammattitaitoa. Mikä tahansa työpaikalla järjestetty "humppahömppä" ei auta. Ei myöskään pelkästään lääkäripalvelujen tarjoaminen sairastuneille. Pitää osata tehdä oikeita asioita, hän korosti.

Vainion mukaan työhyvinvointiin pitäisi kiinnittää huomiota myös siksi, että työelämään tulevat nuoret sukupolvet saataisiin motivoitua ja sitoutettua. Tässä hän näkee haasteena sen, että johtajat ovat tehneet työuransa erilaisessa työkulttuurissa kuin nuoret.

- Vanhempi sukupolvi on työorientoitunutta. He ovat eläneet maailmassa, jossa tehdään työtä ja kaadutaan saappaat jalassa. Työelämältä ei ole vaadittu laatua. Nuoremmat sukupolvet odottavat, että työkulttuurissa otetaan huomioon ihmiset, Vainio pohti.

Vain rekisteröityneet voivat kommmentoida artikkeleita