Tilaa uutiskirje

Uutiskirje lähetetään sinulle joka arkipäivä

Talsa: Pommi-iskusta epäiltyjen etsinnät lamauttivat Bostonin talouden

 
-
Pommi-iskun tekijöiden etsinnät pysäyttivät merkittävän finanssi- ja teknologiakeskuksen talouden, kirjoittaa Taloussanomat.

Alueen talous pysähtyi käytännössä kokonaan maanantain pommi-iskun ja sitä seuranneen epäiltyjen etsinnän ajaksi. Bostonin päivätalous on yli miljardi dollaria, mikä on enemmän, kuin esimerkiksi Singaporella.

Pommi-iskun tekijöiden löytämiseksi FBI järjesti ennennäkemättömän laajan poliisioperaation. Etsintöjen ajaksi julkinen liikenne pysäytettiin, koulut suljettiin, liiketoiminta keskeytettiin ja ihmisiä kehotettiin pysymään kodeissaan.

Ihmiset noudattivat neuvoa - etsintöjen aikana 1,5 miljoonaa työntekijää jäi kotiin ja esimerkiksi useimmat pankit sulkivat ovensa.

Ihan kokonaan alueen talous ei seisahtunut, sillä meri- ja lentoliikenne toimivat normaalisti. Lisäksi monen yrityksen toiminta saattoi teknologian avulla jatkua huolimatta liikkumisrajoituksista.

Yhdysvaltojen kymmenenneksi suurimman metropolialueen talouden seisahtumisen vaikutukset uskotaan kuitenkin jäävän lyhytaikaisiksi.

Vain rekisteröityneet voivat kommmentoida artikkeleita