Tilaa uutiskirje

Uutiskirje lähetetään sinulle joka arkipäivä

Yle: Hallitus varautuu STX Finlandin toiminnan keskeytymiseen

 
-
Yle Uutisten tietojen mukaan hallitus pitää STX:n Turun ja Rauman telakoiden toiminnan keskeytymistä erittäin mahdollisena.

Tällä viikolla Suomen hallituksen tekemässä arviossa STX:n telakoiden kokonaistilanteesta on päädytty siihen, että suomalaiset telakat eivät välttämättä pysty jatkamaan toimintaansa ilman lisätoimia.

Yle Uutisten tietojen mukaan STX:n emoyhtiö ei ole Suomen hallituksen mielestä pitänyt omaa osuuttaan esimerkiksi rahoitussopimuksesta, jolla oli tarkoitus varmistaa laivanrakennuksen jatkuminen STX:n Turun telakalla.

Tilannearvion mukaan STX Finlandin pitäisi saada uutta rahoitusta parin viikon kuluessa pystyäkseen jatkamaan toimintaansa. Kolme suomalaista virkamiestä on ollut selvittämässä tilannetta Etelä-Koreassa.

Ylen mukaan huoli tilanteesta on ministereiden keskuudessa jo niin suuri, että oikeuskansleri selvittää tapausta. Kyse on selvityksestä, joka liittyy ministereiden vastuuseen tilanteessa, jossa rahoitusvaikeuksissa olevalle yhtiölle myönnettäisiin takauksia valtion puolesta.


Vain rekisteröityneet voivat kommmentoida artikkeleita