Tilaa uutiskirje

Uutiskirje lähetetään sinulle joka arkipäivä

"Julkisen sektorin kestävyysvaje hoidettavissa tuottavuutta kohottamalla"

 
-
(Lehtikuva/Mikko Stig)
Tampereella kesäkuussa järjestettävän Manufacturing Performance Daysin (MPD) järjestäjät sanovat, että Suomen julkisen sektorin kestävyysvaje on hoidettavissa tuottavuutta kohottamalla.

Valmistavan teollisuuden edustajien mukaan maamme viennistä on vuositasolla pudonnut pois 20-30 miljardia euroa, jonka verotuotto vastaa suuruudeltaan julkisen sektorin sopeutustarvetta.

- Teknologiateollisuuden yritykset työstävät jatkuvasti kustannusrakenteitaan, hakevat hyödynnettäväkseen globaaleja megatrendejä sekä panostavat kasvavasti innovaatiotoimintaan. Näiden toimenpiteiden tueksi tarvitaan lisäksi teollisuus- ja veropoliittisia toimenpiteitä, jotta Suomen kansantalouden selkärankana toimivan teollisuuden kilpailukyky saadaan turvattua.

Valmistavan teollisuuden parissa kysytään, miksi julkinen sektori ei hyödynnä kriisissään aidosti niitä toiminnan suunnittelun ja tehostamisen menetelmiä, joiden avulla taataan valmistavan teollisuuden tulevaisuus Euroopassa. Julkisen sektorin menojen osuus kansantaloudesta on noussut kymmenellä prosenttiyksiköllä jo 56 prosenttiin 15 viimeisen vuoden kuluessa.

Teknologiateollisuudesta on vuoden 2008 jälkeen kadonnut 32 000 työpaikkaa, koska teollisuus on vuosi vuoden jälkeen sopeuttanut työntekijämääriä kysyntää vastaavaksi. Silti maailman johtavat alansa yritykset, kuten MPD:n partnerit Konecranes, Fastems, Prima Power, Avant Tecno ja Pemamek, rakentavat globaalin liiketoimintansa suomalaisen osaamisen varaan.

- Suomesta voisi kasvaa kestävyysvajeen hoitamisen ohella terveysteknologian ja hyvinvointiprosessien osaamisen vahva vientimaa, mikäli valmistavan teollisuuden tuottavuustoimenpiteistä otettaisiin oppia julkisella sektorilla.

MPD:n keskeiset aihealueet kesäkuussa Tampeella ovat valmistavan teollisuuden tulevaisuus Euroopassa, kestävä kehitys ja nuorten innostaminen valmistavan teollisuuden työtehtävien pariin. Tilaisuuden puhujakaarti muodostuu yli kolmestakymmenestä kotimaisesta ja ulkomaisesta asiantuntijasta.

Kotimaisina pääpuhujina ovat mm. Teknologiateollisuuden toimitusjohtaja Jorma Turunen ja Konecranesin hallituksen puheenjohtaja Stig Gustavson. Merkittävien kansainvälisten organisaatioiden ja yritysten ylin johto on myös hyvin edustettuna.

Manufacturing Performance Days toimii Suomen valmistavan teollisuuden näyteikkunana maailmalla ja tarjoaa keskustelufoorumin yritysten ja akateemisen maailman edustajille. Noin 500 huipputason vaikuttajaa ja asiantuntijaa keräävän Manufacturing Performance Daysin järjestäjänä toimii nimekäs joukko teollisuusyrityksiä lähinnä valmistavasta teollisuudesta.

Manufacturing Performance Days ja välittömästi sen jälkeen alkava Glass Performance Days muodostavat yhdessä Industrial Perfomance Weekin. Viikon vieraiksi odotetaan Tampereelle lähes tuhatta osanottajaa.

Vain rekisteröityneet voivat kommmentoida artikkeleita