Tilaa uutiskirje

Uutiskirje lähetetään sinulle joka arkipäivä

Yritykset ennustavat työpaikkojen määrän kasvua

 
-
Uusimman Reguksen Business Confidence -indeksin mukaan yritykset palkkaavat tänä vuonna lisää henkilöstöä.

Reguksen uusimman Business Confidence -indeksin mukaan 76 prosenttia suomalaisista yrityksistä suunnittelee henkilöstömäärän lisäämistä tai pitämistä ennallaan tänä vuonna.

Tutkimukseen osallistui yli 26 000 yritystä 90 maasta, ja sen tulokset osoittavat selvästi, että suomalaiset yritykset ovat palkkaamassa lisää myynti-, markkinointi- ja muuta henkilöstöä. Suomen osalta indeksi on ollut nousussa vuoden 2012 lokakuusta lähtien, ja positiivinen kehitys jatkuu edelleen.

Maailmanlaajuisesti tarkasteltuna Reguksen Business Confidence -indeksin pisteluku on 114 pistettä, mikä tarkoittaa 3 pisteen kasvua viime vuoden lokakuuhun verrattuna.

Suomen osalta indeksin pisteluku on 111 pistettä, mikä on 13 pistettä enemmän kuin kuusi kuukautta sitten.

Suomalaisista yrityksistä 43 prosenttia kertoi liikevaihdon ja 35 prosenttia liikevoiton kasvusta viimeisen 12 kuukauden aikana. Viidennes (21 %) yrityksistä suunnittelee lisäävänsä henkilöstömääräänsä yli 5 prosenttia. 54 prosenttia odottaa yritysten palkkaavan lisää myynti- ja markkinointihenkilöstöä ja 52 prosenttia ennakoi muun henkilöstön määrän kasvua.

- Tulokset eivät kerro pelkästään siitä, että yritykset ovat palkkaamassa lisää henkilöstöä. Yritykset aikovat panostaa myyntiin ja markkinointiin, ja katsovat, että nyt on oikea aika ryhtyä myymään, maailmanlaajuisen työtilaratkaisujen tarjoaja Reguksen edustaja Juha Hakala toteaa.

Hänen mukaansa tulokset viittaavat siihen, että myynnin ja markkinoinnin ammattilaisille on kysyntää tulevina kuukausina.

- Yritysten on pyrittävä palkkaamaan ja pitämään palveluksessaan parhaat resurssit, jotta ne pystyvät säilyttämään kilpailukykynsä markkinoilla.

Vain rekisteröityneet voivat kommmentoida artikkeleita