Tilaa uutiskirje

Uutiskirje lähetetään sinulle joka arkipäivä

SDP:n Tuppurainen: Saarikon perhekritiikki vailla katetta

 
-
SDP:n kansanedustaja Tytti Tuppurainen ei ymmärrä keskustan Annika Saarikon perhekritiikkiä. Kehysriihessä lapsiperheet saivat osittaisesta kotihoidontuesta uuden työkalun lasten hoitoon.

Tuppurainen puolustaa hallituksen perhepolitiikkaa sanomalla ,että kehysriihessä nimenomaan korjattiin lapsiperheitä pitkään vaivannut ongelma joustamattomasta kotihoidontuesta, ja lapsiperheille tuotiin uutena vaihtoehtona osittainen kotihoidontuki voimassa olevan kotihoidontuen rinnalle.

- Tällä halutaan tukea työn ja perheen yhteensovittamista ja erityisesti naisten osallistumista työelämään. Osittaisen kotihoidontuen ja joustavan hoitorahan turvin mahdollistetaan osa-aikaisen työn tekeminen. Myös päivähoitomaksut ryhdytään laskuttamaan todellisen käytön mukaan, Tuppurainen sanoo.

Mustavalkoisen nykymallin tilalle, jossa lapsi hoidetaan joko täysin kotona tai täysin päivähoidossa, on tuotu nyt vaihtoehto, joka mahdollistaa pienten lasten vanhempien työssäkäynnin yhdistämisen lapsen kotihoitoon.

Tuppurainen korostaa, että pitkät hoitovapaajaksot ovat riski myöhemmälle työllistymiselle. On tärkeä luoda keinot ylläpitää työelämäyhteydet myös lasten ollessa pieniä.

- Keskusta ei ole tehnyt mitään avauksia tähän suuntaan, vaan on juuttunut nykymuotoisen kotihoidontuen puolustamiseen. Voi kysyä, onko keskustan tarkoituskin pitää nuoret naiset pois työelämästä.

Vain rekisteröityneet voivat kommmentoida artikkeleita