Tilaa uutiskirje

Uutiskirje lähetetään sinulle joka arkipäivä

Ammattiliitto vaatii sote-uudistukseen henkilöstölle irtisanomissuojaa

 
-
Jarkko Eloranta. (Lehtikuva/Mikko Stig)
Henkilöstön asema sosiaali- ja terveysuudistuksessa on pohtimatta, murehtii Julkisten ja hyvinvointialojen ammattiliitto JHL:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta (sd.).

Hän evästää päättäjiä pitämään henkilöstön mukana muutoksessa ja sen suunnittelussa koko ajan.

- Sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestämislain valmistelussa on käytävä tarkkaan läpi paitsi palveluiden rahoitus, myös henkilöstön asema ja turva, Eloranta sanoi perjantaina Porissa.

Uudistusta valmistellaan nyt vastuukuntamallin pohjalta. Jos malli toteutuu, sosiaali- ja terveyspalvelujen henkilöstöä siirtyy vastuukuntien työntekijöiksi.

- Siirtyville on säädettävä sote-järjestämislailla sama viiden vuoden muutosturva kuin nyt käsittelyssä olevaan kuntarakennelakiin on kirjattu, Eloranta vaatii.

Hallitusohjelman mukaan vuosina 2014-2017 tapahtuvissa kuntien yhdistymisissä henkilöstön muutosturva taataan lailla nykyisen tasoisena. Työntekijöillä on viiden vuoden työsuhdeturva eli heitä ei sinä aikana voi irtisanoa tuotannollisin tai taloudellisin perustein. Työtehtävät ja työntekopaikka voivat kyllä muuttua.

- Kaikki kuntasektorilla työskentelevät sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset ansaitsevat yhtäläisen muutosturvan. Se tuo työrauhaa ja motiivia muutokseen, mikä heijastuu kuntalaisille parempana palveluna, Eloranta katsoo.

Eduskunta käsittelee parhaillaan kuntauudistuksen keskeistä perustaa eli kuntarakennelakia. Eloranta toivoo käsittelystä rivakkaa, jotta myös sote-uudistuksessa päästäisiin eteenpäin.

Vain rekisteröityneet voivat kommmentoida artikkeleita