Tilaa uutiskirje

Uutiskirje lähetetään sinulle joka arkipäivä

Katainen mainosti pohjoismaista mallia veljespuolueille

 
-
(Lehtikuva/Markku Ulander)
Pääministeri Jyrki Katainen (kok.) mainosti eri puolilta maailmaa Helsinkiin kokoontuneille veljespuolueiden edustajille perjantaina pohjoismaista hyvinvointimallia.

- Se on tasapainoinen yhdistelmä hyvinvointiyhteiskuntaa ja vapaata markkinataloutta. Työtä ja yrittäjyyttä arvostetaan sekä siihen kannustetaan, ja samanaikaisesti kaikkien ihmisten hyvinvoinnista pidetään huolta, Katainen sanoi.

Hän painotti, että tulevaisuuden hyvinvoinnin turvaaminen edellyttää kuitenkin työn tekemistä ja kilpailukykyä globaaleilla markkinoilla.

- Suomi on erityisen vientivetoinen maa ja hyvinvointiyhteiskuntamme on kestävällä pohjalla vain, jos olemme kilpailukykyisiä ja tuotteemme ja innovaatiomme käyvät kaupaksi, Katainn korosti.

Hän myös esitteli puheenvuorossaan hallituksen äskettäin kehysriihessään tekemiä toimia työllisyyden ja yrittäjyyden edistämiseksi.

- Suomessa toteutamme todella merkittävän yritysverotuksen uudistuksen, jolla parannamme työllisyyden ja talouskasvun edellytyksiä, hän mainitsei.

Kokoomus on isännöinyt Helsingissä keskiviikosta perjantaihin veljespuolueidensa kattojärjestön IDU:n (International Democrat Union) kerran vuodessa pidettävää kansainvälistä tapaamista. Siihen osallistui lähes 50 veljespuolueiden kattojärjestön korkean tason edustajaa ympäri maailmaa.

Kaksipäiväistä seminaaria isännöi pääministeri Jyrki Katainen. Pääministerin lisäksi puheenvuoron seminaarissa pitivät mm. Tšekin pääministeri Petr Nečas, presidentti Martti Ahtisaari sekä eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubb (kok.). IDU:n puheenjohtajana toimii Australian entinen pitkäaikainen pääministeri John Howard.

Vain rekisteröityneet voivat kommmentoida artikkeleita