Tilaa uutiskirje

Uutiskirje lähetetään sinulle joka arkipäivä

Vapaavuori: Hallitus sitoutunut TUI-alusten rahoitussopimukseen

 
-
Elinkeinoministeri Jan Vapaavuoren (kok.) mukaan hallitus keskittyy omalta osaltaan varmistamaan TUI-alusten rakentamisen Turun telakalla.

Hallitus on hänen mukaansa sitoutunut sovittuun järjestelyyn, jonka tavoitteena on varmistaa TUI-alusten rakentaminen Suomessa. Esimerkiksi päätetyistä 31 miljoonan euron innovaatiotuista on jo maksettu 9,6 miljoonaa euroa.

- On valitettavaa joskaan ei yllättävää, että telakan korealainen emoyhtiö on vaikeuksissa. Kyseessä on niin suuri yritys, että on mahdotonta arvioida yhtiön tilanteen heijastusvaikutuksia Suomeen, Vapaavuori sanoo tiedotteessaan.

Hän ei ota kantaa Ylen ja MTV3:n uutisointiin STX Finlandin tilanteesta. Jo aiemmin sovitun rahoitussopimuksen yksityiskohdat ovat liikesalaisuuden piirissä valtion omaa osallistumista lukuun ottamatta.

- Telakka-alan tilannetta on seurattu hallituksen piirissä jo pidempään ja sitä seurataan edelleen jatkuvasti. Hallitus käyttää kaikki lailliset ja järjelliset keinot suomalaisen, korkean osaamisen meriteollisuuden tulevaisuuden turvaamiseen, Vapaavuori toteaa.

Vain rekisteröityneet voivat kommmentoida artikkeleita