Tilaa uutiskirje

Uutiskirje lähetetään sinulle joka arkipäivä

Yle: Liikennemisteriötä ja ympäristöministeriötä esitetään yhdistettäväksi

 
-
(Lehtikuva/Antti Aimo-Koivisto) 
Tänään julkistettava asiantuntijaraportti esittää, että liikenneministeriö ja ympäristöministeriö on fuusioitava rakennetun ympäristön superministeriöksi, YLE Uutiset kertoo.

Ylen mukaan fuusiota esitetään, koska nykyisin maankäytön, rakentamisen ja liikennehankkeiden toteuttaminen pitkittyy ja vaikeutuu ministeriöiden vastuualueiden päällekkäisyyksien vuoksi.

Raportin mukaan Suomen rakennuskanta ja väylähankkeet ovat turhan byrokratian vuoksi huonossa kunnossa, ja uusienkin hankkeiden toteutuminen hidastuu.

- Otettaisiin olemassa olevista ministeriöistä maankäytön, asumisen, rakentamisen ja liikenteen vastuualueet samaan nippuun, raportin tehneen Roti-työryhmän projektijohtaja Teemu Vehmaskoski kuvailee fuusioajatusta.

Hänen uusi valtakunnallinen rakennetun ympäristön ministeriö voisi tarjota ongelmakimppuun, voisi säteillä yhteiskunnan kaikille tasoille.

Raportti Suomen rakennetun omaisuuden tilasta laaditaan kahden vuoden välein. Tämänvuotinen raportti luovutetaan kuntaministeri Henna Virkkuselle (kok.) tänään.

Vain rekisteröityneet voivat kommmentoida artikkeleita