Tilaa uutiskirje

Uutiskirje lähetetään sinulle joka arkipäivä

"Miksi kampaajan pitää rikkoa lakia kansanedustajan kauneuden tähden?"

 
-
timo2 heinonen_lehtikuva_pekka_sakki
Timo Heinonen. (Lehtikuva/Pekka Sakki)
Kansanedustaja ihmettelee naiskollegoidensa hienojen kampauksien syntymistä Linnan juhliin, vaikka eduskunta on erikseen velvoittanut parturi-kampaamot olemaan itsenäisyyspäivänä kiinni.

Kansanedustaja Timo Heinonen (kok.) kiinnitti huomiota itsenäisyyspäivänä saataviin palveluihin, kun eduskunta keskiviikkona puhui kauppojen aukiolosta.

Hallitus esitti viime vaalikaudella parturi-kampaamojen jättämistä aukiolorajoitusten ulkopuolelle. Eduskunnan valiokunnassa esitys kuitenkin Heinosen mukaan muutettiin Jouko Skinnarin (sd.) johdolla rajoittamaan myös parturi-kampaamoja.

Parturien ja kampaamojen pitää siten yhä hakea poikkeuslupa aukiololle juhlapyhänä. Heinonen irvaili täysistunnossa, että Linnan juhliin silti tulee upeasti kammattuja naiskansanedustajia.

- Kun tätä joukkoa itsenäisyyspäivänä katsoo, niin tuntuu erikoiselta, että varsin hyviä kampauksia syntyy siitä huolimatta, että kampaamoiden pitää olla itsenäisyyspäivänä kiinni. Yritin aluehallintovirastosta selvittää, onko yksikään parturi-kampaamo hakenut poikkeuslupaa itsenäisyyspäivän aukiololle - yhtään hakemusta ei ollut tullut, Timo Heinonen ihmetteli.

Heinonen kysyi "eikö ole täysin kohtuutonta, että parturi-kampaaja joutuu rikkomaan lakia sen takia, että täälläkin salissa olevat kansanedustajat pääsevät kauniina Linnan juhliin edustamaan".

Lain muutoksella Timo Heinosen mukaan tavoiteltiin "kuulemma sitä, että isossa kauppakeskuksessa ei partureiden tarvitsisi olla sunnuntaisin auki, mutta kuitenkin ihmettelin tuossa viime itsenäisyyspäivänä, että aika monessa parturi-kampaamossa valot olivat päällä ja siellä tehtiin täydellä tohinalla töitä".

- Tuntuu erikoiselta, että tässä salissa on lainsäädäntöä laitettu siihen malliin, että parturi-kampaamoita se koskee, ja sitten tyytyväisenä aika iso osa tästäkin salista on käyttämässä niitä palveluita silloin päivänä, joka on päätetty pyhittää parturi-kampaamojen osalta lepopäiväksi, Heinonen sanoi.

- Tuntuu erikoiselta, että kansanedustajatkin patistavat näitä parturi-kampaamoja rikkomaan lakia. Sen takia minun mielestäni se pitäisi muuttaa edellisen hallituksen esittämään muotoon ja sallia parturi-kampaamoiden toiminta esimerkiksi tuollaisena pyhäpäivänä taikka silloin loppiaisena taikka koska sitten itse sen järkeväksi katsovatkin.

Heinosen mukaan aukioloista päättämistä varten ei ylipäätään tarvittaisi aluehallintoviraston virkamiestä eikä kansanedustajia. Päätöksen pitäisi hänen mielestään olla kauppiaan, työntekijöiden ja ennen muuta asiakkaiden.

Vain rekisteröityneet voivat kommmentoida artikkeleita