Tilaa uutiskirje

Uutiskirje lähetetään sinulle joka arkipäivä

Tuomioja: "Tunteet vaihdelleet huvittuneisuuden ja loukkaantuneisuuden välillä"

 
-
erkki tuomioja 111209 lehtikuva pekka sakki
Erkki Tuomioja. (Lehtikuva/Pekka Sakki)
Ulkoministeri Erkki Tuomioja torjui Heikki Saaren kirjassa esitetyn väitteen, että olisi ollut hajottamassa sosiaalidemokraattista puoluetta vuonna 2008.

Ylen Ykkösaamun haastattelussa ollut Erkki Tuomioja sanoi, että Eero Heinäluomasta kirjoitetun kirjan väitteet ovat saaneet hänen tunteensa vaihtelemaan huvittuneisuuden ja loukkaantuneisuuden välillä.

-Koetan jättää sen sivuun. Olen vain pahoillani siitä, että tällaista täysin perätöntä tietoa yritetään panna kansien väliin. Ja sen ovat muutkin todenneet, kuittasi Tuomioja.

Tuomiojan mielestä jännitteet puolueen sisällä eivät olleet vuonna 2008 normaalista poikkeavat.

-Tilanne oli normaali sikäli että puoluedemokratiassa puolueen johtopaikat ovat aina puoluekokouskausittain uudelleen valintojen edessä. Oma näkemykseni oli silloin ja on edelleen, että sosiaalidemokraattisessa puolueessa pitäisi siirtyä suoraan jäsenvaaliin. Sillä olisi monia tervehdyttäviä vaikutuksia.

Tuomiojan mukaan hänen välinsä Eero Heinäluoman kanssa ovat asialliset.
-Olemme istuneet samassa hallituksessa ja tehneet monenlaista yhteistyötä.

Sosiaalidemokraattisen puolueen sisäisistä jännitteistä Tuomioja totesi, että demokraattisessa puolueessa on aina erilaisia näkemyksiä.

-Mutta tärkeintä on, että niitä voidaan käsitellä avoimesti ja että niitä ei henkilöidä ja että se tapahtuu rakentavassa hengessä. Ihan viime aikoinakin olen havainnut, että on syytä tarkistaa menettelytapoja ja pyrkiä suurempaan sisäiseen avoimuuteen ja luottamukseen.

Erkki Tuomioja sanoi myös, että hän ei aio pyrkiä enää puolueen puheenjohtajaksi.

Vain rekisteröityneet voivat kommmentoida artikkeleita