Tilaa uutiskirje

Uutiskirje lähetetään sinulle joka arkipäivä

Kurvinen: Perämerenkaaresta pohjoisen kova ydin

 
-
Esko Kurvinen. (Lehtikuva/Markku Ulander)
Kansanedustaja Esko Kurvinen (kok.) haluaa kehittää Perämerenkaaresta halutun investointien alueen ja kukoistavan pohjoisen Euroopan ytimen.

Kurvinen näkee, että tämä on mahdollista nykyistä tiiviimmällä yhteistyöllä ja yhteisellä strategialla panostaen koulutukseen, liikenneyhteyksiin ja energiaan.

- Perämerenkaaren alue Kokkolasta, Raahen, Oulun ja Kemi-Tornion kautta Ruotsin puolelle aina Luulajaan saakka muodostaa jo nyt Euroopan mittakaavassa merkittävän teollisuuden ja osaamisen keskittymän, josta on hyvä ponnistaa eteenpäin, hän sanoi lauantaina Raahessa.

- Aalto ja Itä-Suomen Yliopistoista saadun hyvän kokemuksen rohkaisemana Oulun ja Lapin Yliopistojen pitäisi yhdistyä Pohjoisen Yliopistoksi, joka lisäksi tiivistäisi yhteistyötä Luulajan Yliopiston kanssa. Lisäksi alueen ammatillisen koulutuksen osalta on turvattava riittävä määrä aloituspaikkoja ja korkea ammattiosaaminen, Kurvinen sanoi.

Hänen mukaansa Perämerenkaaren merkittävä rooli pohjoisen osaamisen ja teollisuuden ydinalueena mahdollistaa myös laajemmat toiminnot arktisille alueille.

Vain rekisteröityneet voivat kommmentoida artikkeleita