Tilaa uutiskirje

Uutiskirje lähetetään sinulle joka arkipäivä

Kansanedustaja pohtisi pedofiilien kemiallista kastraatiota

 
-
Kansanedustaja Hanna Mäntylä (ps.) on jättänyt tänään eduskunnassa kirjallisen kysymyksen, jossa hän tiedustelee, onko hallitus pohtinut seksuaalirikoksiin syyllistyneiden pedofiilien kohdalla pakkohoitoa eli kemiallista kastraatiota.

- Pedofilia on sairaus, jota sairastava ei usein tiedosta toiminnassaan tai ajattelussaan mitään väärää. Onkin perusteltua kysyä, onko yhteiskunnallisia kustannuksia ja suurta inhimillistä kärsimystä aiheuttavia rikoksiin syyllistyneitä pedofiilejä yliymmärrettävä vai olisiko pakkohoito eli kemialliseen kastraatioon velvoittaminen heidän kohdallaan oikea ratkaisu, Mäntylä kysyy.

Hallitus on valmistellut muutoksia lainsäädäntöön koevapauteen päästämiseksi, jos seksuaalirikokseen syyllistynyt sitoutuu lääkehoitoon. Mäntylän mukaan hallituksen esitys pitää toki sisällään monia hyviä uudistuksia, mutta on sellaisenaan riittämätön.

- Pedofiilit ovat aivan oma lukunsa, sillä heillä hoitoennuste on hyvin heikko. Kuinka ihminen, joka ei näe toiminnassaan mitään väärää, sitoutuisi tai motivoituisi aidosti hoitoon? Rikoksen uusimisen riski on heidän kohdallaan todella korkea, Mäntylä sanoo.

Vain rekisteröityneet voivat kommmentoida artikkeleita