Tilaa uutiskirje

Uutiskirje lähetetään sinulle joka arkipäivä

Passi noudetaan jatkossa R-kioskilta

 
-
(Lehtikuva/Pihla Lehmuskoski)
Valmis passi noudetaan jatkossa pääsääntöisesti lähimmältä R-kioskilta. Toimitustavan muutos koskee 29. huhtikuuta tai sen jälkeen tilattuja passeja.

Passien suoratoimitusta koskeva passilain muutos on hyväksytty eduskunnassa. Jatkossa valmista passia ei tarvitse noutaa poliisilaitokselta, vaan passin valmistaja toimittaa sen passinhakijan ilmoittamaa toimitusosoitetta lähellä olevalle R-kioskille.

Passin noutajan on todistettava henkilöllisyytensä ja ilmoitettava saapumisilmoituksessa mainittu lähetystunnus. Passia säilytetään noutopaikassa 14 vuorokautta.

Passin noutajan on todistettava henkilöllisyytensä ja ilmoitettava saapumisilmoituksessa mainittu lähetystunnus. Passia säilytetään noutopaikassa 14 vuorokautta.

Passiin merkityt tiedot kannattaa tarkistaa huolellisesti ja varmistaa passin moitteeton kunto. Mikäli passissa on virheitä tai puutteita, on oltava yhteydessä passin myöntäneeseen poliisilaitokseen.

Uudistuksen jälkeen passinhaltijalla ei enää tarvitse palauttaa poliisille vanhaa passia, vaan se täytyy mitätöidä ja hävittää uuden passin mukana tulevan ohjeistuksen mukaisesti.

Suoratoimituksen myötä passinhakijan tarvitsee asioida poliisilaitoksella pääsääntöisesti vain passihakemusta jättäessään.

Uusi toimitustapa helpottaa passin noutamista, koska R-kioskeja on valtakunnallisesti enemmän kuin poliisin toimipisteitä ja niiden aukioloajat ovat joustavammat.

Pikapassit, väliaikaiset passit ja merimiespassit luovutetaan edelleen poliisilaitokselta. Samoin express-passin voi noutaa jatkossakin vain Pasilan poliisiasemalta tai Helsinki-Vantaan lentokentän Liikkuvan poliisin lupapalvelupisteestä.

Vain rekisteröityneet voivat kommmentoida artikkeleita