Tilaa uutiskirje

Uutiskirje lähetetään sinulle joka arkipäivä

Nuorisotakuun toimeenpano varmistetaan

 
-
Toisen asteen yhteishaun uudistus otetaan käyttöön syksyllä 2013. Korkeakoulujen yhteishaun uudistus siirtyy syksyyn 2014.

Ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen sekä korkeakoulujen uusien haku- ja valintapalveluiden rakentaminen on osoittautunut alun perin arvioitua merkittävästi työläämmäksi.

Toteuttamisessa keskitytään ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen yhteishaun tietojärjestelmiin, jotta haku- ja valintapalvelut voidaan ottaa käyttöön nuorisotakuun toimeenpanon edellyttämällä tavalla syksyn 2013 toisen asteen yhteishaussa.

Toisen asteen hakupalveluiden kiireellisestä toteutusaikataulusta johtuen korkeakoulujen uuden yhteishaun käyttöönotto siirtyy syksyyn 2014. Aikataulun tarkistaminen on välttämätöntä, jotta sekä toisen asteen että korkeakoulujen uudistettavien hakupalveluiden virheetön toiminta voidaan varmistaa.

Korkeakoulujen syksyn 2013 ja kevään 2014 yhteishaut toteutetaan nykykäytännön mukaisesti yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen erillisinä hakuina.

Mikäli eduskunta hyväksyy ehdotetut lakimuutokset, korkeakoulut voivat syksyllä 2014 korkeakoulut voivat varata opiskelupaikkoja ns. ensikertalaisille, jotka eivät ole aikaisemmin suorittaneet korkeakoulututkintoa, tai vastaanottaneet korkeakoulututkintoon johtavaa opiskelupaikkaa. Syksyn 2014 yhteishaussa ensikertalaisiksi ei katsota henkilöitä, jotka ovat hakeneet korkeakouluun kevään 2014 yhteishaussa ja ottaneet opiskelupaikan vastaan syksyllä 2014 alkavasta koulutuksesta.

Vain rekisteröityneet voivat kommmentoida artikkeleita