Tilaa uutiskirje

Uutiskirje lähetetään sinulle joka arkipäivä

Miesvangit tekivät uustulkinnan Kalevalasta

 
-
Vanajan vankilan Ojoisten osaston miehet ovat tehneet yhdessä Taittuu ry:n Vankilateatteritoiminnan kanssa näytelmän KaleVala, joka saa ensi-iltansa kymmenen päivän kuluttua Hämeenlinnan Teatterin Verstas-näyttämöllä.

Kyseessä on Taittuu ry:n Vankilateatteritoiminnan kolmivuotisen pilotointihankkeen toinen ensi-ilta ja samalla miesten ensimmäinen vankilateatteriprojekti.

KaleVala on näytelmä myyttisten kansantaruhahmojemme kohtaamisesta paikassa, jossa heillä on vain toisensa. Vanajan vankilan miesvangit ovat laittaneet kansalliseepoksemme uuteen kuosiin.

Ronskilla otteella toteutettu tulkinta, uudelleenlaulanta Kalevalasta tutkii ihmisen eristäytymistä, tarvetta eristäytymiseen, ja sitä onko paluuta siihen, mikä joskus oli niin kovin tuttu. Tai sitten se tutkii jotakin ihan muuta, ja paljastaa Kalevalasta sellaista, mitä kukaan ei vielä tiennyt.

Kale on heinäkasvien kukinnon eli tähkän muodostavien osakukintojen eli tähkylöiden suojuslehti. Vala taas on riitti, jossa yksilö sitoutuu joihinkin tiettyihin velvoitteisiin.

Vain rekisteröityneet voivat kommmentoida artikkeleita