Tilaa uutiskirje

Uutiskirje lähetetään sinulle joka arkipäivä

Kansa ei lotosta luovu

 
-
(Lehtikuva/Martti Kainulainen)
Lotto on edelleen Veikkauksen suosituin peli ja samalla suomalaisten kestosuosikki. Kaksi kertaa päivässä arvottava Keno on kuitenkin kirinyt Loton kintereille.

Suomalaiset pelasivat viime vuonna Lottoa keskimäärin 97 eurolla ja Kenoa keskimäärin 67 eurolla. Lotto oli suurimmassa osassa Suomea suosituin peli, mutta Keno kasvatti suosiotaan viime vuonna. Keno kiilasi Loton ohi suosituimmaksi peliksi 37 paikkakunnalla.

Keno kiri Loton ohi parhaiten Pohjois-Savossa ja Etelä-Pohjanmaalla. Pohjois-Savossa Kenoa pelattiin Lottoa ahkerimmin kymmenellä paikkakunnalla ja Etelä-Pohjanmaalla Keno oli Lottoa suositumpi kuudella paikkakunnalla.

Asukaslukuun suhteutettuna Lottoa pelattiin innokkaimmin Kustavissa, Pertunmaalla ja Kolarissa. Kenoa puolestaan pelattiin ahkerimmin Kyyjärvellä, Savukoskella ja Sallassa. Maakunnista innokkaimmin Lottoa ja Kenoa pelattiin Lapissa, missä lotottiin keskimäärin 126 eurolla ja Kenoa pelattiin keskimäärin 114 eurolla.

Suomalaiset pelasivat viime vuonna Veikkauksen pelejä keskimäärin 326 eurolla.

Helsinkiin 12,2 miljoonaa euroa

Viime vuonna Veikkauksen peleistä voitettiin huimia potteja. Suomeen saatiin viime vuonna 39 uutta miljonääriä. Viime vuoden suurin voitto, 12,2 miljoonaa, euroa meni Helsinkiin. Jättimäinen lottovoitto osui helsinkiläismiehelle kierroksella 43

Voittoja ropisi viime vuonna myös suomalaiselle taiteelle, liikunnalle, nuorisotyölle ja tieteelle, joille opetus- ja kulttuuriministeriö jakoi veikkausvoittovaroista 525,7 miljoonaa euroa.

Viime vuonna taide sai veikkausvoittovaroista yli 222 miljoonaa euroa. Suomalaista elokuvaa tuettiin 28,5 miljoonalla eurolla.

Suomalainen liikunta sai veikkausvoittovaroista 150 miljoonaa euroa. Viime vuonna tuettiin niin ammattiurheilijoita kuin nuoria harrastelijoitakin.

Viime vuonna tieteelle jaettiin yli 101 miljoonaa euroa. Esimerkiksi Tiedekeskus Heurekan kävijät voivat kiittää Veikkauksen pelaajia. Nuorisotyöhön jaetulla noin 52 miljoonaa eurolla puolestaan kannustettiin muun muassa erilaisia järjestöjä, kuten Pelastakaa Lapset ry:tä, Suomen Punaista Ristiä ja Luonto-liittoa.

Vain rekisteröityneet voivat kommmentoida artikkeleita