Tilaa uutiskirje

Uutiskirje lähetetään sinulle joka arkipäivä

Kokoomusmepit iloitsevat ja surevat päästökauppapäätöstä

 
-
pietikainen sarvamaa korhola lehtikuva
Sirpa Pietikäinen, Petri Sarvamaa ja Eija-Riitta Korhola ovat kokoomuksen europarlamentaarikot. (Lehtikuva)
Kokoomuksen europarlamentaatikot Eija-Riitta Korhola ja Petri Sarvamaa kiittelevät parlamentin päästökauppapäätöstä. Sen sijaan Sirpa Pietikäinen (kok.) ei ole päätökseen tyytyväinen.

- Olen surullinen siitä viestistä, minkä äänestys antaa politiikan halusta hoitaa ilmastokysymystä. Itse äänestin komission esityksen puolesta, Sirpa Pietikäinen kirjoittaa blogissaan.

Komission esityksen mukaan päästöoikeuksia oli takapainotettu siten, että osa päästoikeuskaupasta olisi lykätty myöhemmäksi. Eija-Riitta Korhola taas kiitteli blogissaan EPP:n selkeää kantaa hylätä komission takapainotusesitys.

- Emme anna tukeamme ilmastopolitiikalle, jota tehtäisiin puhtaan eurooppalaisen tuotannon ja teollisuuden kustannuksella. Politiikka, joka rankaisee kaikista puhtainta tuotantoa ei voi olla oikein, Eija-Riitta Korhola kirjoittaa kannanotossaan.

Sirpa Pietikäisen mielestä päästöoikeuksien hinta on liian edullinen.

- Kun Happy Meal –ateria maksaa suurin piirtein saman verran kuin tonni hiiltä ei kuitenkaan liene yllätys, ettei järjestelmä tue nykyisellään haetun tasoista muutosta, Pietikäinen kirjoittaa.

Eija-Riitta Korhola taas huomauttaa, että toimiva päästökauppa luodaan siten, että markkinoita ei häiritse päällekkäinen lainsäädäntö.

- Runsaat kansalliset tukitoimet ovat vääristäneet energiamarkkinoita. Euroopan taloudelle ei ole kannattavaa, että kehitämme energiamuotoja, jotka eivät ole omavaraisia.

- Jos komissio haluaa pelastaa päästökaupan, sen on luotettava markkinamekanismiin, Korhola kirjoittaa

Petri Sarvamaa onnitteli Twitter-viestissään Eija-Riitta Korholaa kovasta työstä päästökaupan takapainotteisuutta vastaan.

Vain rekisteröityneet voivat kommmentoida artikkeleita