Tilaa uutiskirje

Uutiskirje lähetetään sinulle joka arkipäivä

Katainen vetosi reilun integraation puolesta

 
-
kuvan_nimi
(Lehtikuva/AFP )
Pääsemme pitkälle, jos teemme työtä kaikkien etua palvelevan Euroopan integraation puolesta, uskoo pääministeri Jyrki Katainen (kok.).

Katainen vetosi tiistaina puheessaan Euroopan parlamentille Strasbourgissa reilun integraation puolesta. Hänen mielestään poliittisten johtajien on vastattava ihmisten huolenaiheisiin ja pelkoihin.

- Meidän on selitettävä ihmisille, miksi Euroopan integraation syventäminen on oikea tapa edetä. Jotta saamme asialle ihmisten tuen, meidän on varmistettava, että eurooppalaisten suuri enemmistö pitää integraatiota oikeudenmukaisena ja reiluna, Katainen sanoi.

Kataiselle reilu integraatio tarkoittaa Euroopan unionin perustumista yhteisiin arvoihin ja sääntöihin, joita kunnioitetaan aina ja kaikkialla.

- Jos emme puutu korruptioon ja oikeusvaltion periaatteiden rikkomuksiin tai jos emme saa kuriin veronkiertoa ja veroparatiiseja, me viemme pohjaa yrityksiltämme rakentaa parempaa Eurooppaa, Katainen sanoi.

Toiseksi pitää löytää oikea tasapaino solidaarisuuden ja vastuunkannon välille. Solidaarisuuden on kuitenkin kuljettava käsi kädessä jäsenvaltioiden oman vastuunkannon kanssa. Viime kädessä jokainen jäsenvaltio on vastuussa oman taloutensa kurissa pitämisestä.

Kolmanneksi Kataisen mielestä tarvitaan syvempää integraatiota, jotta Euroopasta voidaan tehdä vahvempi.

- Hallitukseni kannattaa integraation syventämistä niin kauan, kun se on reilua kaikkia jäsenvaltioita kohtaan, hän vakuutti.

Euroopan kilpailukykyä parannettava

Katainen muistutti myös työttömyysongelman ratkaisemisen tärkeydestä.

- Kannatan täysin ehdotusta kuuden miljardin euron ohjaamiseksi EU-budjetista nuorisotyöttömyyden vähentämiseen, hän kertoi.

Katainen on myös  tyytyväinen, että Eurooppa-neuvosto hyväksyi nuorisotakuun. Euroopan pitäisi hän mielestään myös parantaa kilpailukykyään, ja ottaa taas paikkansa uusien teknologioiden ja toimialojen kentässä.

Sisämarkkinoissa ja sisäisen vapaakaupan edistämisessä on hänen mukaansa päästy pitkälle, mutta ei riittävän pitkälle.

Palveludirektiivinkin toimeenpanoa pitäisia tehdostaa, ja lisäksi sähköinen kauppa sekä digitaaliset sisällöt tarvitsevat kiireesti toimivat sisämarkkinat.

Lopuksi Katainen otti vielä esiin energiamarkkinoiden integroinnin tarpeen, yhteisen turvallisuus- ja puolustuspolitiikan ja EU:n laajentumisen pitämisen asialistalla.

Vain rekisteröityneet voivat kommmentoida artikkeleita