Tilaa uutiskirje

Uutiskirje lähetetään sinulle joka arkipäivä

"Verorehellisyys on nyt koko Euroopan teema"

 
-
http://www.verkkouutiset.fi/images/verkkouutiset/gif4/j/jaakonsaari_liisa_lehtikuva_jussi_nukari.jpg
Liisa Jaakonsaari. (Lehtikuva/Jussi Nukari)
Europarlamentaarikko Liisa Jaakonsaaren (sd.) mukaan keskustelu verorehellisyydestä, veronkierrosta ja erityisesti veroparatiiseista on käynnistänyt prosessiin, joka vielä vuosi sitten tuntui lähes mahdottomalta.

Keskustelun tuloksena Luxemburg on avaamassa pankkisalaisuuttaan ja Itävallan valtiovarainministeri on luvannut seurata perässä. Kansalaispaine on nostanut veroparatiisit korkealle myös pääministeri David Cameronin esityslistalle.

- Kun 27 Euroopan unionin jäsenmaata saadaan yhdessä ajamaan avoimuutta ja tietojen vaihtoa, paineet Sveitsiä ja Liechtensteinia kohtaan kasvavat, Jaakonsaari toteaa.

- Vielä muutama vuosi sitten jäsenmaat olivat haluttomia antamaan komissiolle mandaattia toimia veroparatiiseja koskevassa kysymyksessä. Nyt ilmapiiri on muuttunut ja yhteinen sävel on löytymässä.

Euroopan sosiaalisen mallin rahoittamiseksi veronkierron estäminen on välttämätöntä, mutta kysymys on myös yhteiskuntamoraalista.

- Saadakseen kansalaisten hyväksynnän, EU:n on ajettava oikeudenmukaisuutta ja reiluutta myös verotuksessa, Jaakonsaari muistuttaa.

Vain rekisteröityneet voivat kommmentoida artikkeleita