Tilaa uutiskirje

Uutiskirje lähetetään sinulle joka arkipäivä

Uusitalo: Yksitoista twiittiä keskustan sivuille!

 
-
Twitter on noussut Facebookin ohi poliitikkojen ja muiden yhteiskunnallisten kommentaattoreiden suosikkivälineeksi.

Keskustan puoluesihteeri Timo Laaninen piikitteli tiistaina eduskunnan kehysriihikeskustelun melskeissä pääministeri Jyrki Kataisen erityisavustaja Joonas Turuselle tämän ajankäytöstä:

"Hienoa että pääministerin talousneuvonantaja ehtii kiireiltään laittaa yksitoista twiittiä keskustan sivuille!", Laaninen kirjoitti.

Kommentista huomaa, millaisia ajattelueroja sosiaalisen median käyttöön yhä liittyy. Puheenjohtaja Juha Sipilä arvosteli tiistaina iltapäivällä puolueen ryhmäpuheenvuorossa hallituksen kehyspäätöksiä ja Turunen kommentoi puhetta reaaliaikaisesti Twitterissä.

Oppositiojohtaja Sipilän alkuviikkoiseen profiilin nostoon kuului paitsi siirtyminen eduskunnan takarivistä kolmanteen, myös Twitteriin. "Twitteri otettu taas käyttöön", Sipilä kirjoitti palvelussa maanantaina.

Sipilän tätä edeltävä Twitter-kirjoitus on lähes parin vuoden takaa. Silloin sosiaalisen median konsultit ensimmäisen kerran patistivat eri tahoja liittymään palveluun. Paluu-twiitin jälkeen Sipilä ei kuitenkaan ole pariin päivään palveluun kirjoitellut.

Timo Laaninen on rustaillut Twitteriin verkkaista tahtia, viimeksi 26. maaliskuuta. Laanisen Turuselle osoittama piikki ei oikein osu, sillä korkeintaan 140-merkkisen twiitin kirjoittaminen vie aikaa parhaimmassa tapauksessa joitakin sekunteja. Tästä on tietenkin sekä etua että haittaa. Joskus ei ehkä tule mietittyä mitä palveluun kirjoittaa.

Peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardson kävi viikonloppuna Twitterissä tiedotussotaa sote-työryhmän tiimoilta. Toimittajat grillasivat ministeriä aiheesta ja ministeri vastaili. Twiitit hämmensivät asiasta virinnyttä keskustelua entisestään. 

Tunnetuin suomalainen poliitikkotwiittaaja taitaa olla kokoomuksen Alexander Stubb. Hänellä on palvelussa huikeat lähes 62 000 seuraajaa. Twiittejä on kertynyt yli 6000. Ministeriryhmän viestintäneuvonantajaksi helmikuussa nousseen some-aktiivi Mikael Jungnerin vaikutuksesta demarit ovat viime aikoina aktivoituneet palvelussa.

Joillekin tahoille Twitter ja muu sosiaalinen media ovat aikaavievää pakkopullaa, toisille aito kommunikointiväline. Yhteiskunnallisella vaikuttajalla ei ole enää varaa olla pois tältä(kään) keskusteluareenalta.

Kirjoittaja on huono arvostelemaan muiden aktiivisuutta Twitterissä, sillä hän on itse tyytynyt tähän mennessä lähinnä seurailemaan muita kirjoittajia.

Vain rekisteröityneet voivat kommmentoida artikkeleita